d

Diensten voor ouders

Opvoeden, er zijn oneindig veel manieren en het is überhaupt al een prestatie op zich. Een uniek kindje opvoeden is dan al helemaal topsport. Zeker in een wereld waar inclusie nog geen standaard norm is. Met de juiste ondersteuning, tips & tricks wordt het wel al een stukje gemakkelijker & leuker!
Samen gaan we voor gelukkige opvoeders en kind! Want daar doen we het uiteindelijk voor!

Als ouder heb je een grote invloed op de mogelijkheid tot ontwikkeling en levensgeluk van je kind. Maar hoe begeleid je jouw kind nou optimaal zodat hij zich maximaal kan ontwikkelen en echt gelukkig is? Dit hoef je niet alleen te doen, Gelukkig Uniek denkt graag met je mee! Door middel van informatiebijeenkomsten, inspiratiesessies maar ook op maat begeleiding bieden we jou de benodigde kennis aan. Dit alles zodat jij en je kind mogen ervaren dat een beperking geen beperking hoeft te zijn!

Bekijk hieronder de individuele sessies en de verschillende soorten informatiebijeenkomsten.

7

1 op 1 sessies

(Eenmalig) adviesgesprek

In deze sessie gaan we aan de slag met jouw hulpvraag! Ik denk mee hoe we bepaalde moeilijkheden tijdens de opvoeding van je kind kunnen aanpakken. Deze sessie wordt ook vaak gebruikt om te sparren over de huidige manier van opvoeden. Kortom, na één sessie is er gelijk resultaat en heb je genoeg input om thuis aan de slag te kunnen!

Handicap acceptatie

Na deze sessies heb je als ouder praktische tips & handvatten gekregen om de handicap acceptatie van je kind te vergroten. Ook heb je als ouder meer inzicht in de leuke en unieke kanten van een beperking. We gaan het hebben over de mogelijkheden. En hoe te handelen als het even tegen zit.

w

Leren praten over de handicap

Na deze sessies kan je gemakkelijker aan je omgeving uitleggen welke beperking je kind heeft. Dit is een belangrijke vaardigheid die vooral nuttig is om je kind beter te kunnen laten participeren in de maatschappij.
u

& Nog veel meer!

Vaak is er een mix van onderwerpen die aan bod komen. Tijdens de kennismaking wordt er gekeken naar wat er nodig is om uiteindelijk het gewenste doel te behalen. Staat je gewenste dienst er niet tussen, neem dan vooral contact op! Ik denk graag met je mee en help je hoe dan ook verder!

7

Informatie bijeenkomsten

Inspiratiesessie

Tijdens deze sessie vertel ik meer over mijn leven, mijn beperking en mijn mindset! Ik laat je ervaren dat een beperking echt geen beperking hoeft te zijn. Ook is er de mogelijkheid om na de sessie vragen te stellen. Ik kan je één ding beloven, na deze sessie heb je genoeg inspiratie om met een positieve blik naar beperkingen te kijken!
p

Informatie avonden

Na deze sessies heb je als ouder praktische tips & handvatten gekregen over een specifiek onderwerp. Onderwerpen waar kennis over wordt gegeven zijn o.a.: handicap acceptatie, vergroten van de zelfstandigheid, grenzen stellen, positieve mindset creëren, stimuleren van de ontwikkeling, inclusie etc. Deze kennis kan je vervolgens gelijk thuis is de praktijk toepassen!
w

Workshops

Tijdens de workshops ga je niet alleen luisteren maar ga je ook gelijk zelf aan de slag. Je ontvangt wat theorie en gaat vervolgens met andere ouders hierover in gesprek. Op deze manier doe je nieuwe kennis op, maak je contact met gelijkgestemden en pas je de opgedane theorie al toe. Kortom, na een workshop heb je niet alleen kennis gekregen maar ook vaardigheden opgedaan!
u

& Nog veel meer!

Maatwerk, daar houden we van! Wil je een informatie avond of workshop organiseren over een onderwerp gerelateerd aan het opgroeien met een handicap? Ik help je graag! Samen stellen we van te voren het doel en de inhoud van de bijeenkomst af. Kortom, een workshop/infoavond volledig gecustomized naar jullie behoefte! Benieuwd naar de mogelijkheden? neem dan vooral contact op via de onderstaande button!

Op de hoogte blijven of inschrijven?

Wil je graag meer info over de diensten of wil je sparren over wat er nog meer mogelijk is?

Ga naar de inhoud