d

Diensten voor kinderen

Laten we eerlijk zijn, uniek zijn is soms gewoon echt lastig! Maar met de juiste tips en tricks wordt het leven wel veel gemakkelijker & leuker! Zo is zelfs wetenschappelijk al bewezen dat het bevorderen van de handicap acceptatie zorgt voor onder andere een betere participatie in de maatschappij en meer levensgeluk!

Tijdens deze sessies ga ik samen met het kind met een onderwerp naar keuze aan de slag. Voor sommige kinderen is praten fijn maar voor anderen juist helemaal niet. Daarom praten we niet alleen, maar gebruiken we ook andere werkvormen. Zo kan er ook d.m.v. tekenen, handpoppen en andere spelvormen worden gewerkt.

Kortom we passen de hulp aan op de wens van het kind! Alleen op deze manier bereiken we samen met veel plezier ons doel!

7

1 op 1 sessies

Handicap bewustwording

Na deze sessies heeft het kind een goed beeld gekregen van welke handicap hij/zij heeft. Ook besteden we aandacht aan hoe de beperking is ontstaan. Indien relevant duiken we samen nog in de wereld van de hersenen en hun werking! Dit alles om te zorgen dat er minder vragen zijn en rust ontstaat.

Handicap acceptatie

Na deze sessies heeft het kind tips & handvatten gekregen om beter te kunnen dealen met zijn/haar handicap. We gaan het hebben over grenzen en verwachtingen van het kind, maar ook van de omgeving. We behandelen het belang van autonomie, verbondenheid en gaan op zoek naar de kwaliteiten van het kind!
w

Leren praten over jezelf & je uniek zijn

Na deze sessies kan het kind zelf uitleggen welke beperking hij/zij heeft. Dit is een belangrijke vaardigheid die vooral nuttig is om te kunnen participeren in de maatschappij. We oefenen o.a. met het aangeven van grenzen en het hulp vragen. Indien van toepassing maken we samen een presentatie die kan worden getoond als spreekbeurt in de klas.
u

& Nog veel meer!

Vaak is er een mix van onderwerpen die aan bod komen. Tijdens de kennismaking wordt er gekeken naar wat er nodig is om uiteindelijk het gewenste doel te behalen. Staat je gewenste dienst er niet tussen neem dan vooral contact op via onderstaande button. Ik denk graag met je mee en help je hoe dan ook verder!

Meer weten?

Wil je graag meer info over de diensten of wil je sparren over wat er nog meer mogelijk is?

Ga naar de inhoud